Reset Password

IZLETI I EKSKURZIJE

APARTMANI DIZMA

IZLETI I EKSKURZIJE

SPLIT

Split – nalazi se na oko 20 km zapadno od Duća – poznato turističko odredište bogato kulturnim, povijesnim i arheološkim znamenitostima.

Čitava gradska jezgra, odnosno Dioklecianova palača je spomenik sam za sebe, pod protekcijom UNESCO-a, sa mnoštvom znamenitosti i spomenika sačuvanih još iz doba Rimskog carstva.

Posjet Spitu biti će vam obogaćen posjetom brojnim kafićima i restoranima na interesantnim, jedinstvenim lokacijama u starom gradu ili duž obale odakle se pruža prekrasan pogled na marinu i obližnje otoke.

IZLETI I EKSKURZIJE

OMIŠ

Omiš jednostavno ne smijete propustiti posjetiti, obzirom da je samo 1,5 km udaljen od Duća, što je kojih 5 min vožnje autom, ili pak 20-30 min lagane šetnje. Dnevni posjet Omišu možete posvetit razgledavanju grada, šetnjom kroz karakteristične dalmatinske uske uličice- kale i trgove optočene kamenom. Za one koje žele bolje upoznat ovaj gradić sa živopisnom i dugom povijesnom tradicijom, mogu posjetiti najstariju crkvu u Hrvatskoj – crkvu Sv. Petra iz XIII stoljeća ili se pak odvažiti na svojevrsno „planinarenje“ do vrha Dinare gdje je smještena kula Fortica, sa preostalim starim gradskim zidinama odakle se pruža nezaboravan pogled na Omišku rivijeru i Cetinu; kao i nešto bliža kula Mirabela direktno iznad grada.

Iz luke Omiš također možete  izletničkim brodicama do obližnjih otoka (Brač, Hvar) ili pak malo krstarenje duž rivijere ili pak uz rijeku Cetinu, sa cjelodnevnim aranžmanima.

IZLETI I EKSKURZIJE

MAKARSKA i Makarska Rivijera

Malo dalje od Duća prema istoku 30 km nalazi se Makarska i Makarska Rivijera pravo turističko odmaralište, prepuno restorana, kafića i bogatim programom u večernje sate. Šetnjica se proteže duž Makarske obale te pruža pogled na more. 

Brela su malo hrvatsko turističko odredište smješteno između Makarske i OmišaPoznata su po nevjerojatno lijepim plažama i obali.

Baška Voda je malo turističko mjesto unutar Makarske Rivijere, pozato po svojim plažama i obali.

IZLETI I EKSKURZIJE

DUBROVNIK

Smješten na samom jugu Hrvatske okružen Jadranskim morem. Dubrovnik je poznat po svojoj arhitekturi, povijesnim znamenitostima, predivnim plažama, plavom moru i mediteranskoj klimi. Posjed Dubrovniku nije kompletan ako ne prošećete zidinama Starog grada koji je dug oko 2km, te kojeg se proteže pogled na more, grad i luku.

 Poznat je po snimanju mnogih stranih serija i filmova, kao što je Game Of Thrones.

IZLETI I EKSKURZIJE

Cetina i Izvor Cetine

Na rijeci Cetini postoje mnoge aktivnosti. Najpoznatije i najlijepše mjesto za posjetiti je izvor Cetine. Nebrušeni biser u zaleđu slavne morske obale, Dalmatinska zagora posljednjih nekoliko godina uživa zaista poseban status među putnicima te je postala sve popularnije odredište za odmor i kratke vikend izlete. Mjesto je to bogate povijesti, prirodnih ljepota, idealno za aktivni odmor i uživanje u izolaciji daleko od najprometnijih turističkih mjesta

Prateći rijeku, doći će se do Radmanovih mlinica. Radmanove mlinice  su povijesno naslijeđe koje odiše stoljetnom tradicijom. Izvorno izgrađene u 18. stoljeću, ovi mlinovi su bili srce lokalnog gospodarstva, mljevenjem žitarica i proizvodnjom brašna. Danas, nakon ljubavi i pažnje uložene u njihovu obnovu, ovi šarmantni mlinovi pružaju jedinstveno iskustvo odmora.

IZLETI I EKSKURZIJE

Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Jezerski sustav Plitvičkih jezera čini 16 imenovanih i brojna manja, kaskadno poredana jezera. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.

 

IZLETI I EKSKURZIJE

Nacionalni Park Krka

Od jedinstvene prirode, spektakularnih krajolika i vodopada azurne boje, do drevnih nalazišta i kulturno – religijskih izdanja, Nacionalni park nudi bogat sadržaj svim posjetiocima. Ima sedam slapova kroz koje se pruža bogatsvo flore i faune. Najpopularniji slap je Skradinski Buk – koji  se smatra jedan od najlijepših slapova u Europi.

Nacionalni park Krka pruža savršeni primjer najljepših i nekorištenih prirodnih krajolika u Hrvatskoj. Nudi turistima priliku da vide impresivan krajolik u svom punom procvatu ljepote, niz boja, prirodnu jedinstvenost rijeka, slapova i pećina.