Reset Password

AKTIVNI ODMOR

APARTMANI DIZMA

AKTIVNI ODMOR

Aktivni odmor

Duće je malo turističko mjesto koje obiluje ponudom raznih rekreativnih sadržaja za sve posjetitelje koji vole provoditi svoj odmor “u pokretu”. Položaj Omiša, neobično okružje i priroda stvorili su uvjete za razne sportske aktivnosti specifične samo za ovaj kraj.

Kanjon Cetine pruža vam jedinstven ugođaj ukoliko se odlučite za rafting;  bezbroj penjačkih smjerova čine omiške stine jednim od najatraktivnijih za penjanje i planinarenje, ili pak šetnju ili vožnju bicikla u prirodi.

Blizina mora otvara neograničen broj mogućnosti za razne sportove na vodi kao jedrenje na dasci, ronjenje, skijanje na vodi, razni sportovi na plaži isl.

Omiš je rajsko mjesto za ljubitelje ekstremnih sportova i jedno od omiljenih destinacija za adrenalin junkies.

AKTIVNI ODMOR

PENJANJE

Omiške stine već na prvi pogled izgledaju impresivno pogotovo za „penjačko oko“. Potencijal smjerova na Dinari poviše Omiša prepoznali su i europski penjači pored stalnih domaćih posjetitelja raznih penjačkih klubova duž Dalmacije. Omiš trenutno ima 46 opremljenih obilježenih penjačkih smjerova, ali to je samo djelić od obzirom kakve mogućnosti pružaju omiške litice. Penjališta su jako blizu grada i povezana su cestom, tako da je do najbližeg penjališta  potrbno oko 5 minuta vožnje autom.

Poseban ugođaj je pogled s visine na kanjon Cetine, more, obližnje otoke i sam grad Omiš. Težine smjerova su od najlakših početničkih pa do težih dugih i preko 300 m za profesionalne penjače, pa čak i mogućnost obilježavanja novih za one najiskusnije. Svi zainteresirani za penjanje mogu se obratit penjačkom klubu „Malduk“ iz Omiša za sve informacije o ovom sportu. 

AKTIVNI ODMOR

RAFTING

Rafting i kayaking su svojevrsni spoj avanturizma i ekstremnog sporta. Jednako su zanimljivi i dostupni profesionalcima kao i amaterima početnicima. Vožnja kajakom ili raftom niz rijeku Cetinu od Čikotine Lađe do Blata (10 km) traje između tri i četiri sata.

Za one odvažnije i spretnije, ali i hrabrije, preporučamo dionicu od Blata do Zadvarja, koja se može proći jedino kajakom. Ova dionica je također duga 10 kilometara, ali nudi mnogo veće uzbuđenje i istinsku krašku ljepotu strmog i tijesnog kanjona rijeke Cetine. Usput možete predahnuti u prirodi ili pak u kojem odmaralištu na obali Cetine poput „Radmanovih mlinaca“.

AKTIVNI ODMOR

PLANINARENJE

Ukoliko niste raspoloženi za penjanje omiškim okomitim liticama i više volite planinarenje i pješačenje u prirodi, preporučamo Vam dvije opcije. Za one sa slabijom fizičkom kondicijom, preporučamo stazu od zaseoka Baučići do tvrđave Starigrad. Ruta traje oko jedan sat, a daljnji silazak do Planova dodatnih 20 minuta.

Uživati ćete u prekrasnom pogledu na Omiš, kanjon rijeke Cetine i srednjedalmatinske otoke. Za one izdržljivije preporučamo stazu Omiš-Čečuci-Imber, koja traje oko dva sata. Preporučamo povratak niz suprotnu stranu Omiške Dinara, do sela Podašpilje i kroz kanjon rijeke Cetine. Ovo su samo neke od mnogobrojnih opcija za planinarenje i šetnju u neposrednoj blizini Omiša.

AKTIVNI ODMOR

PARAGLIDING

Zbog svog jedinstvenog položaja, na ušću rijeke Cetine u more i podno strmih litica, Omišu vjetra nikad ne nedostaje. Paragliding se već odavno ukorijenio u Omišu i jedan je od popularnijih ekstremnih sportova na ušču rijeke Cetine. Polazna točka je travnata strmina Omiške Dinare, na nadmorskoj visini od 380 metara, desetak minuta hoda udaljena od zaseoka Čečuci.

Najsigurnije i najčešće korišteno mjesto za spuštanje je gradska plaža. Zbog obilja vjetra, paraglideri bez problema ostaju u zraku po nekoliko sati.

AKTIVNI ODMOR

BICIKLIZAM

Biciklisti u Omišu najviše vole stazu koja vodi kroz kanjon rijeke Cetine, od Omiša do Radmanovih Mlinica (6 km). Za one bolje pripremljene na raspolaganju je ruta od Omiš – Radmanove Mlinice – Kučiće – Zadvarje – Šestanovac – Blato – Gata – Omiš duljine 60 kilometara.

AKTIVNI ODMOR

RONJENJE

Ukoliko posjedujete dovoljno hrabrosti za istraživanje misterija dubina, omiški ronilački klubovi nude tečajeve za ronioce početnike. Ovisno o iskustvu, moguće je dogovoriti i noćno ronjenje.

Roniocima je na raspolaganju istraživanje dubina kanjona rijeke Cetine, gdje mogu vidjeti ostatke Davidova mosta i Mostinu, gusarski podvodni zid koji je služio za zaustavljanje protivničkih brodova. Odmah ispred gradske plaže, na dubini od 20 metara nalazi se olupina trgovačkog broda. Podmorje Omiške Rivijere, uz brojne špilje, bogati biljni i životinjski život nudi i pogled na antičke amfore te podvodne izvore na lokalitetu Vruje.